Születésnapi torta


content/felnőtt_születésnap/karamell.jpg

Babavárás. Egy új élet kezdete. A születés. Nagyon kevés szebb dolgot tudnék felsorolni e hármason kívül. Egy születésnap mindenki életében különleges alkalomnak számít, legyen szó kicsikről vagy nagyokról. Szépen díszített dobozok, ajándékok halmaza és az elmaradhatatlan torta várja ilyenkor az ünnepeltet.

Az ókortól napjainkig:

A gyertya, a torta és annak felszeletelése több évszázados hagyományokra tekint vissza. Egyesek szerint a görögökhöz, mások szerint a németekhez kapcsolhatjuk a kialakulását.

A torta a hagyomány szerint összehozza az embereket. Mindenkinek jut egy szelet, ezzel az összetartozást szimbolizáljuk. De miért fújunk gyertyát ilyenkor? A gyertyát eredetileg azért tettük a tortákra, hogy a kívánságok egészen Istenig eljussanak. Ma már abban hiszünk, hogy ha sikerül elfújnunk az összes gyertyát, minden kívánságunk teljesül.

A 17. századtól kezdődően egyre nagyobb figyelmet szenteltek a külsőre készítés során. Megjelentek a bevonatok, különféle díszítő elemek.

Mára már egész torta szenzációkat láthatunk egy-egy születésnap vagy babavárás alkalmával, és egyben biztosak lehetünk: bármelyik nemzet nevéhez is fűződik, mindenkit örömmel és boldogsággal tölt el a születésnapjára kapott torta.

A Tortapalota által készített remekművek egyaránt gyönyörködtetik a szemet és ellenállhatatlan ízt biztosítanak. Mindezt csakis természetes hozzávalók használatával, speciális díszítésekkel és garantáltan a mai trendeknek megfelelően.